Κεραυνοί Α.Ντούγκιν προς Τουρκία: «Η Ρωσία είναι η κληρονόμος του Βυζαντίου ως κράτος και ως Αυτοκρατορία, είμαστε η Τρίτη Ρώμη» !


Τη στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την ανάγνωση στίχων του Κορανίου από ιμάμηδες, η Ρωσία διά στόματος Αλεξάντρ Ντούγκιν, του γεωπολιτικού μέντορα του Β.Πούτιν ξαναχτυπά και στέλνει ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης λέγοντας ότι η "Ρωσία είναι η κληρονόμος του Βυζαντίου ως κράτος και ως Αυτοκρατορίας, είμαστε Βυζαντινοί στην ψυχή, στις ρίζες και στην ταυτότητα μας. Αναλάβαμε την αποστολή να γίνουμε η Τρίτη Ρώμη".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Α.Ντούγκιν με αφορμή την επίσκεψη Β.Πούτιν και Πατριάρχη Κύριλλου στη χώρα μας:

"Σήμερα είμαστan μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος, της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλου, στο Άγιο όρος, στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμωνα, την καρδιά του ρωσικού μοναστισμού.

"Ο συμβολισμός του γεγονότος αυτού είναι τεράστιος. Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του κράτους της Ρωσίας και ο επικεφαλής της ρωσικής εκκλησίας επισκέπτονται μαζί το Άγιο Όρος. Το Άγιο όρος είναι η "καρδιά" του Βυζαντινού πνεύματος".

"Είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου ως κράτος και ως Αυτοκρατορίας από την στιγμή της πτώσης της Κωνσταντινούπολης. Αναλάβαμε την αποστολή να γίνουμε η Τρίτη Ρώμη και οι κληρονόμοι της Πανορθόδοξης, καθώς η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διατηρήσει τις Βυζαντινές παραδόσεις" Είμαστε Βυζαντινοί στην ψυχή, στις ρίζες και στην ταυτότητα μας".

"Η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας και του Πατριάρχη στο Άγιο όρος αποτελεί ένα μανιφέστο Βυζαντινής παράδοσης".

"Είναι ένα ζωντανό κομμάτι του Βυζαντίου. Στο Άθως οι μοναχοί ζουν όπως στο καιρό του Βυζαντίου".

"Το παλιό Βυζανιτνό ημερολόγιο χρησιμοποιείται ακόμη και η πνευματική ζωή του Βυζαντίου "ανθεί".

"Σε αυτό το λίκνο Hesychasm και διανοητικής προσπάθειας, όπως ακριβώς 1.000 χρόνια πριν στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας σε αυτή τη γη στην Ελλάδα, συνεχίζει η ίδια πνευματική ζωή".

"Ο επικεφαλής της κοσμικής ζωής, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μαζί είναι η "συμφωνία" δυνάμεων που άλλωστε είχε γεννηθεί στο Βυζάντιο, η ένωση της πολιτικής και πνευματικής εξουσίας"

"Αυτή είναι η "συμφωνία".

"Αυτή είναι η αρμονία".

"Οι εκπρόσωποι αυτής της της συμφωνίας επισκέφτηκαν το Άθως, τη ρωσική μονή του Α.Παντελεήμονα και άλλες Μονές στο Άγιο Όρος".

"Είναι δύσκολο να φανταστούμε κάτι άλλο με περισσότερη χάρη. Ίσως η πνευματική έναρξη των Ρώσων και σε μερικές έννοιες, η πολιτική έναρξη συναντούν τώρα τις τελευταίες περιόδους αυτής της ένδοξης πνευματικής ιστορίας".

"Έχουμε διαφορετικές στιγμές στην ιστορίας μας αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα είμαστε μάρτυρες της επίσκεψης των δύο επικεφαλής του πνευματικού και κοσμικού κράτους να προσκυνούν τις Βυζαντινές ρίζες, αυτό έχει τεράστια σημασία".

"Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι αναγνωρίζουν την ιστορική τους προέλευση".

"Είμαστε έτοιμοι για το "τέλος των καιρών" όπως το ονόμαζαν οι παλιοί μοναχοί του Άθως".

Ολα αυτά τη στιγμή που η Γερμανία με επίσημη δήλωση της είπε ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας...









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...