«Λυκάνθρωπος» προκαλεί τον τρόμο σε πόλη της Αγγλίας !


Φόβος και τρόμος απλώνεται στην πόλη Χαλ της Αγγλίας καθώς πλησιάζει η πανσέληνος, μετά από έναν αριθμό θεάσεων που κάνουν λόγο για …λυκάνθρωπο!

Επιμέλεια Ηλίας Σιατούνης

Επτά αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι έχουν δει ένα 2μιση μέτρων σε ύψος πλάσμα που κρύβονταν σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή στα περίχωρα της πόλης Χάλ σύμφωνα με την express.co.uk.

Σύμφωνα με τον θρύλο το μυθικό πλάσμα ζούσε κάποτε στη περιοχή του Yorkshire Wolds.

Αλλά οι ντόπιοι φοβούνται τώρα ότι το τέρας ξανάρθε στην περιοχή τους.

Το πλάσμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά πριν από τα Χριστούγεννα, στο κανάλι αποστράγγισης ύδατος.

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι είδε να μεταμορφώνεται από άνθρωπο σε κτήνος, πάνω σε μια γέφυρα.

Είπε: «Στάθηκε όρθιο μια στιγμή. Η επόμενη ήταν κάτω με τα τέσσερα και έτρεχε σαν σκυλί. Ήμουν τρομοκρατημένη. Στη συνέχεια σταμάτησε και ανασηκώθηκε στα πίσω πόδια του και μετά πήδηξε το ανάχωμα προς το νερό. Πέρασε με δρασκελιές στην άλλη πλευρά και εξαφανίστηκε περνώντας πάνω από τον τοίχο.»

Ένα άλλο ζευγάρι είδε επίσης «κάτι ψηλό και τριχωτό» να τρώει έναν γερμανικό ποιμενικό σκύλο δίπλα από τον αγωγό.

Σταμάτησε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά και το είδε τότε να πηδάει ένα φράκτη 3 μέτρων περίπου και χάνεται μέσα στη νύχτα, με το θήραμά του ακόμα στα σαγόνια του.

Μια άλλη γυναίκα τώρα που περπατούσε με το σκύλο της κατά μήκος της κοίτης όπου είδε κάτι «μισό-άνθρωπος, μισό-σκύλος» στο βάθος.

Έμεινα τρομοκρατημένη, και το σκυλί άρχισε να τινάζεται αρνούμενο να προχωρήσει παραπέρα.

Τώρα ντόπιοι σχεδιάσουν ένα «κυνήγι» του λυκανθρώπου με κάμερες και άλλες συσκευές εντοπισμού κατά την επόμενη πανσέληνο.

Αξιωματούχος σύμβουλος της πόλης, ο Steve Wilson, έχει αναλάβει να κρατήσει ένα ημερολόγιο συμβάντων.

Είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να κρατήσω ένα ημερολόγιο των παρατηρήσεων από τους ανθρώπους εδώ γύρω και να τα αναφέρω στο Συμβούλιο της πόλης.»




Μάρτυρες λένε ότι όταν το πλάσμα μεταμορφώνεται, το πάνω μέρος του σώματος του είναι πιο λύκος από άνθρωπο – παρόμοιο με το θηρίο στις ταινίες American Werewolf.

Το πλάσμα του Χάλ έχει μια παράξενη ομοιότητα με το θρύλο του Old Stinker (Παλιός Ρακοσυλλέκτης-βρωμιάρης σε ελεύθερη μετάφραση) - που περιφερόταν στο τρίγωνο Wold Newton, μια περιοχή κοντά στο Scarborough.

Ο Charles Christian, συγγραφέας του ταξιδιωτικού οδηγού για τα Περίεργα του Yorkshire (A Travel Guide To Yorkshire’s Weird Wolds), δήλωσε ότι οι θεάσεις πηγαίνουν πίσω στα βάθη των αιώνων.

Είπε: «Το Yorkshire Wolds ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα τελευταία μέρη της Αγγλίας που φιλοξενούσε άγριους λύκους. Ο μύθος του Old Stinker έχει σχέση με αυτά τα ζώα και πιθανόν κάποιοι θα είχαν δει κάποια πιο μεγάλα σε μέγεθος.»

Και πρόσθεσε: «Όταν υπάρχουν τόσες πολλές θεάσεις και σε συνδυασμό με την παράδοση των ιστοριών που πηγαίνουν αιώνες πίσω, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την δυνατότητα να μπορούσε όντως κάτι να υπάρχει.»

Οι ντόπιοι ανησυχώντας ζήτησαν την βοήθεια του Mike Covell, έναν εμπειρογνώμονα στο υπερφυσικό.

Είπε: «Ήμουν δύσπιστος στην αρχή, αλλά στη συνέχεια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου λέγοντας ότι είχαν δει το ίδιο πράγμα.»

«Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει. Δύσκολα μπορεί να πάει κάποιος σε μια υπηρεσία του δήμου ή στην αστυνομία και να αναφέρουν για έναν λυκάνθρωπο.»






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...